#Helloworld

#Helloworld är en aktivitet från Jamboree17 där deltagarna får sprida och ta dela av inspiration om hur de kan göra världen bättre.

Instruktioner

Aktiviteten är en kommunikations- och reflektionsaktivitet. Den består av en stor ihålig jordglob gjord av papier-maché eller annan behållare. Tänk gärna på ert symboliska ramverk! Bakgrundstanken är att deltagarna ska sprida inspiration till hur man kan göra världen bättre och samtidigt få tips och råd från andra deltagare. De kommer att fylla i ett formulär som påminner om formatet i en “mina vänner bok”:

 

Namn:
Ålder:
Kommer från:
Det bästa med lägret/scouting är:
Den bästa aktiviteten är:
Mitt förbättra världen-tips är:

 

När de fyllt i formuläret ska de lägga det i globen och i utbyte får de ett formulär som någon annan fyllt i.

 

Beskrivning för deltagare: Ingen kan göra allt men alla kan göra något! På den här aktiviteten kan du tipsa andra deltagare på hur man kan göra världen lite bättre. Fyll i ett formulär som du får på aktiviteten där du berättar lite om dig själv och inspirera andra med ditt bästa “förbättra världen-tips”. Kanske kan du också tipsa om något man kan göra på ett möte. När du fyllt i lappen och lagt det i jordgloben får du också dra ett formulär från jordgloben och samtidigt få veta vad en annan deltagare tycker och tänker.

 

Beskrivning för funktionär: Du som funktionär ska se till att det finns formulär att fylla i och att det finns pennor att skriva med. Uppmuntra gärna deltagarna att använda egna pennor.

 

Reflektion ingår i aktiviteten då deltagarna reflekterar hur världen kan bli en bättre plats och det bästa med scouting/lägret är. Aktiviteten kan med fördel användas som reflektion för andra aktiviteter.

 

Den ursprungliga instruktionen från Jamboree17 finns bifogad.

Material
  • Klister
  • Hönsnät
  • Papperslappar (till fromulär)
  • Färg
  • Lack
  • Tidningspapper
  • Pennor
Gruppstorlek
Tidsåtgång