Min bästa version

Min bästa version är en aktivitet från Jamboree17 som låter scouterna stärka sitt eget självförtroende och inspirera andra.

Instruktioner

Tillverka en hjärtformad vimpel som hänger på ett snöre och sätts ihop till ett stort nät av flaggor. På vimplarna ska det stå varför just personen som skapat den är bra och de kan t.ex. skriva bra egenskaper som de själva har. Genom att sprida varför de själva är bra så hjälper de också till att påminna andra deltagare om vilka bra egenskaper de har. På så sätt ingjuter de förhoppningsvis mod till andra deltagare så att även de skriver bra saker om sig själva.

 

Beskrivning för deltagare: “Jag ska aldrig ta skit igen Jag ska bara vara mig själv Ba, ba, bara få va mig själv” – Laleh
I Umoja ska alla känna sig älskade och behövda men för att komma ihåg det så måste du påminna dig själv om varför just du är bra. Skriv ner varför just du är bra på en vimpel och sätt upp den. På det sättet så ser andra vad du är bra på, samtidigt som andra invånare i Umoja blir påminda om att dina egenskaper påminner om deras bra egenskaper. Hjälp dig själv och andra att bli sin bästa version av sig själv. (Umoja var en del av det symboliska ramverket under Jamboree17. Byt med fördel ut det mot ett annat symboliskt passande begrepp).

 

Exempel: Jag är modig, Jag är idérik, Jag är en bra kompis.

 

Instruktion för funktionär: Deltagarna kommer att behöva hjälp med att hitta och fixa material till aktiviteten. De kan också behöva hjälp att hänga upp vimpeln. Se till att granska vimplarna lite då och då så att det inte står opassande budskap på vimplarna.

 

Den ursprungliga instruktionen från Jamboree17 finns bifogad.

Material
  • Snöre
  • Tyg (t ex lakansväv)
  • Tygpennor
  • Saxar
  • Lim
Gruppstorlek
Tidsåtgång