Patrullen Swampen. Andakt. Del 6/12

Patrullen Swampen. Andaktsserie för patrullen.”Fisket”.Del 6 av 12.

Instruktioner

Denna aktivitet innehåller ett kristet budskap och att du som är ledare själv behöver reflektera kring andaktens budskap innan den hålls för scouterna – eller vid behov göra om den så att den passar din kårs scouter.

Samla patrullen och läs berättelsen. Fråga sedan scouterna en och en vad de tänkte på när du läste berättelsen om Patrullen Swampen. Avsluta gärna med att be en bön.

 

Idag skulle patrullen Swampen ut och fiska. Förra scoutkvällen hade de gjort metspön och idag skulle de ha fisketävling. På väg ner till sjön fick de också gräva efter mask.

- Bläää, jag vill inte ta i de slemmiga maskarna, sa Evelina.

- Inte jag heller, sa Petter.

- Det är väl inte så farligt, sa Martina, de är gulliga tycker jag.

- Gulliga, är du inte klok, nästan skrek Evelina.

Framme vid sjön så började fisket. Det var spännande att se vem som skulle få napp först.

- Jag har fått napp, skrek Niko.

Han drog upp världens minsta fisk, den var knappt 4 cm lång.

- Nu har jag också fått napp, sa Wilma.

Den fisken var om möjligt ännu mindre än Nikos. Det visade sig att fiskelyckan var inte speciellt stor den kvällen. Förutom Nikos och Wilmas fiskar så fick Martina upp en som var ungefär lika stor, eller lika liten som de andras och Simon fick upp en gammal ölburk. Innan de skulle gå hem så berättade Oskar om när Jesu lärjungar var ute och fiskade en gång. De fick inte heller någonting fast de höll på en hel natt. Framåt morgonen så kom Jesus gående på stranden och ropade till dem: ”Har ni fått någon fisk?” Nej, svarade de. ”Ta och kasta ut näten på andra sidan båten så kommer ni att få” fortsatte Jesus. Man kan ju tycka det är jättekonstigt, finns det inte fisk på ena sidan båten så finns det knappast på andra sidan heller, men lärjungarna gjorde som Jesus hade sagt till dem och kan ni tänka er, de fick så mycket fisk så näten gick nästan sönder. Båten blev proppfull med fiskar.

- Vi skulle haft Jesus här som talade om för oss vart vi skulle kasta i metkroken, sa Wilma.

- Då hade vi säkert fått napp, sa Niko.

- Vi får göra nya försök en annan gång, sa Oskar.

Att tänka på

Du som använder Swampens berättelser, se dem som en grundberättelse, försök göra berättelsen till din innan du berättar för scouterna. Använd dina ord och formuleringar där mina känns onaturliga för dej, då blir det bättre.

 

Material

Ett tänt ljus eller lykta som skapar stämning och inger lugn kan med fördel användas.

Gruppstorlek
Tidsåtgång
Målspår