Surra en hinderbana

Att lära sig surra på ett roligt sätt genom att bygga en hinderbana/kamratbana. Låt gärna de äldre scouterna göra en bana för de yngre.

Instruktioner

Låt scouterna komma med egna idéer till en hinderbana. När den sedan skall göras är det scouterna själva som surrar ihop den. Här är några exempel:

Fyrkant. Använd vinkelsurming för att surra en fyrkant, som hängs upp ca 1/2 m över marken i en trädgren. Kryp igenom underifrån.

Stege, liggande. Vinkelsurra. Används till att krypa sick-sack igenom.

Labyrint. Gör en irrande gång av pinnar med snöre mellan. Dubbelt halvslag vid varje pinne.

Vippbro. Använd vinkelsurrning och gör ett stort A av slanor. Placera Aet i ett dike. Ett kraftigt rep går från Aets topp till båda sidor av diket så att man kan vippa Aet.

Koja. Låt varje patrull bygga sin egen koja med hjälp av de surrningar som behövs.

Gunga. Denna gunga kan byggas för två eller fyra personer. Den hängs helt enkelt över en tvärslå som surras mellan två träd.

Trefotsklätterställning Låt varje patrull surra ihop en stor trefot som de sedan surrar fast pinnar på på alla möjliga ställen. Sedan gäller det för patrullen att testa om de surrat ordentligt dvs att surrningarna håller genom att sätta sig i trefoten.

Säkerhet

Tänk på att inte alla har samma rörelseförmåga. Se till att anpassa aktiviteten till din grupp och välj en aktivitet som alla kan delta i och tycker är rolig.

 

Material

Slanor, sisalgarn eller liknande, såg, kniv, yxa

Gruppstorlek
Tidsåtgång
Typ