Tyst middag

Parullen utvecklas och upptäcker nya sidor av varandra och sig själva, sidor som sällan syns när patrullen får kommunicera på vanligt sätt.

‹ Tillbaka
Instruktioner

Alla samlas på en plats med TV, DVD-spelare och kök. Platsen skall gärna ha en tydlig gräns, en trädgård eller ytterdörr till exempel. Från den stund man har korsat gränsen och mötet börjat får man inte prata mer.

Patrullen skall nu bege sig till närmaste affär och där komma överens om vad de ska handla för att äta till middag. Därefter beger de sig tillbaka till möteslokalen, lagar maten och dukar fram. De slår sig ner runt det tjusigt dukade bordet och äter.

Efter måltiden enas patrullen om en film att se. Efter filmen så får ni börja prata. Diskutera hur det kändes. Var det lätt? Var det skönt med tystnad? Var det svårt? Vad var svårt? Blev någon arg?

 

Att tänka på

Kom absolut inte överens om vad ni ska äta innan, då förlorar ni hela grejen. Tänk hellre ut själv vad du vill ha och verka stenhårt för det. Det är ju ingen risk att någon skäller ut dig.

Kan också göras i kortare varianter under ett vanligt möte.

Vill ni jobba med friluftsliv så gör detta ute över öppen eld. Hoppa över filmen.

Säkerhet

Det är viktigt att man innan man börjar kommer överens om hur man gör om någon inte orkar mer. Ett tips är att man kommer överens om att det är ett ”alla eller ingen”-projekt. Ger en person upp avbryts alltså hela projektet och alla får prata igen.

Har ni allergiker i patrullen var noga med att alla vet om det innan. Det kan vara svårt att tala om det för sin patrull utan att få prata.

Material

TV, DVD-spelare, filmer.

Kök, pengar till att handla mat.

En förutsättning är att det är hyfsat nära till en mataffär.

Gruppstorlek
Åldersgrupp
Tidsåtgång