Äggjakt

För att scouterna på ett klurigt sätt ska få vara delaktiga i att både gömma och leta skatter/ägg.

‹ Tillbaka
Instruktioner

Sätt er två och två och ta med pennor och postit-lappar i två färger. OBS! Alla ska helst ha olika färger!

 

Ni ska nu göra två äggjakter till ett annat par. Ledaren bestämmer vilket annat par ni ska göra äggjakter åt (det är roligt om paren inte gör till varandra utan att det går i en kedja).

 

Gör en jakt åt en person i taget. Skriv en etta och namnet på den som ska få jakten (t ex 1. Pelle). Skriv sedan en klurig ledtråd till var Pelle ska hitta nästa lapp. Det kan vara till exempel en rebus, ett ord på engelska eller en gåta. Fortsätt sedan med nummer 2 och så vidare. Skriv på baksidan av lappen var den ska ligga, annars blir det svårt att gömma lapparna!

 

Efter valfritt antal lappar (10 eller 15 kan vara lagom) hittar man istället för en ny lapp sitt goda påskägg fullt med godis! När ni har skrivit färdigt jakterna ser ledarna till att de som ska gå just era jakter inte tittar medan ni springer runt och gömmer lapparna på rätt ställen. Det kan var klokt att vara utrustad med en tejprulle. Lapp nummer 1 ger du till din ledare.

 

När alla jakter är färdiggömda är det bara att sätta igång, ledarna ger alla lapp nummer 1.

 

Lycka till med jakten på ditt ägg!

 

Att tänka på

Se till att alla får en jakt och att alla jakter innehåller lika många lappar. Om ni inte har så god tid på er, dra ner antalet lappar, det här är nämligen en väldigt tidskrävande aktivitet! Tänk på att man gärna ska skriva jakter till någon i ens egen ålder, då blir det rätt nivå på klurigheterna!

 

Begränsa utrymmet där man får gömma lappar, men se till att det finns många roliga gömställen. Var gärna både inne och ute.

 

Säkerhet

Om skatten är något man kan äta så tänk på allergier.
 

Material
  • Postit-lappar i olika färger, gärna en färg till varje barn
  • Pennor
  • Tejp
  • Påskägg eller annan överraskning
Gruppstorlek
Tidsåtgång