Här kommer vi

Det här leken är en blandning av charader och kull. Hur beter man sig om man är polis? Här gäller det för ena patrullen att t.ex. uppträda som poliser och för den andra patrullen att fundera ut vad ni egentligen föreställer. 

‹ Tillbaka
Instruktioner

De två patrullerna ställer sig i varsin ända av en mindre äng, på varsin rad. Det lag som ska börja får av lekledaren en bild/text med vad patrullen ska föreställa. Patrullen marscherar över till den andra patrullen ropandes "Här kommer vi, här kommer vi, här kommer vi!”. När patrullen kommer fram till andra sidan sträcker medlemmarna i den andra patrullen ut armen och säger i kör: ”Stopp, stanna, inte ett steg till förrän ni visar vad ni är”

Den första patrullen visar med gester och rörelser, utan att prata, vad de är för något, medan den andra patrullen ropar ut sina gissningar. När de gissat rätt ska första patrullen försöka springa tillbaka till sitt ”bo” medan det andra laget jagar dem. Blir någon patrullmedlem tagen får man gå över till andra laget. Efter ett par omgångar stannar leken och ledarna diskuterar kort med deltagarna om varför de valde att gestalta olika grupper på ett visst sätt och vilka värderingar som ligger bakom. T.ex. ”Varför valde ni att visa scouter genom att låtsas leda någon över gatan?”

Tidsåtgång
Typ