Jag är Batman!

Scouten lär sig se goda egenskaper som hen har och förstår att hen kan påverka den jag är och blir. Aktiviteten togs fram till alla scouters läger Vilda 2014.

‹ Tillbaka
Instruktioner

Scouten lär sig se goda egenskaper som hen har och förstår att hen kan påverka den jag är och blir.
Alla är vi superhjältar på något vis om vi vill.
Positiv självkänsla
Kreativitet

Det finns många häftiga superhjältar - men häftigast är nog ändå Batman. Batman är den enda superhjälten som egentligen inte har någon superkraft. Vi kan alla vara Batman!Genom ett superhjältespår får scouterna chansen att bli superhjältar - för en dag eller för alltid.

Spåret: Super-Superhjälten tar emot scouterna vid starten och förklarar vilken tur just de har för de ska få chansen att gå i Superhjälteskolan idag! Världen behöver alltid fler superhjältar som kämpar för det goda och nu har just ni chansen! Genom att följa markeringarna (snittslar etc.) så kommer de att träffa på olika superhjältar som hjälper dem med olika lektioner i superhjälteskolan.

stationer/lektioner: vid varje station tar en funktionär emot scouterna och guidar dem igenom lektionen. Nåla fast ett papper i plastficka på bröstet på scouten - där fyller hen i sitt namn, symbol och egenskaper efter hand

1. Superhjältenamn. Vilket är ditt superhjältenamn? Hjälp scouterna genom att ha skrivit upp förslag på hjältenamnsdelar på stora ark. Låt scouterna rita sitt superhjältemärke med ansiktsfärg i ansiktet.

2. Hjälteverkstaden - superförmågor. Superhjältar har ofta yttre egenskaper, såsom att flyga, vara osynlig, superstarr, kunna bli jätteliten etc. och det är såklart viktigt. Vilken superförmåga vill scouten ha?

3. Den inre hjälten. Men viktigast är en superhjältes inre egenskaper - vad är det som gör en superhjälte till superhjälte? Kan man alltid se på en superhjälte att det är en superhjälte? Låt scouterna komma på vad det är som skiljer en ond superhjälte från en god. Är en superhjälte alltid snäll? modig? djurvänn? kompis? nyfiken? etc.
Nu ska scouterna välja 3 inre egenskaper som just de vill ha som superhjälte.

4. Välkommen Superhjältar!
Nu har scouterna genomgått en tuff utbildning och nu är det dags att de blir invigda i superhjältefamiljen. Spela pampig musik och låt Super-superhjälten inviga dem.

Material

Papper
plastfickor
tejp eller säkerhetsnål
pennor
ansiktsfärg (vattenfärg funkar också om det inte regnar för mycket)
funktionärer klädda i superhjältedräkter
en super-superhjälte
snittslar eller andra markörer som visar vägen
musikspelare med pampig invigningsmusik

Tidsåtgång