Muffins

Den här aktiviteten stärker samarbetet inom patrullen och ger möjlighet till att reflektera kring hur samarbetet fungerat.

Instruktioner

Första mötet

Fokus detta möte är att utveckla samarbetet mellan scouterna. Varför det kan vara lämpligt att ibland stanna upp och se hur samarbetet fungerar, alternativt diskutera detta efter bakningen.

Börja med att på den inledande samlingen berätta för scouterna att de skall baka muffins. Förklara sedan att tanken med dessa muffins är att ge bort dem vid nästa scoutmöte.

Baka muffins efter recept. Dela in scouterna i mindre grupper efter behov. Lek gärna något under tiden muffinsen gräddas. När de är klara får scouterna smaka. Men se till att spara de flesta för nästa möte.

Under fikat ges ett utmärkt tillfälle att reflektera över hur samarbetet förflutit.

Andra mötet

Börja med att förklara för scouterna att de detta scoutmöte skall dela ut de muffins vilka de bakade föregående möte.

Diskutera tillsammans med scouterna om olika reaktioner som kan väntas. Blir folk glada, arga, förvånade eller vill de kanske ge er pengar fast ni inte vill ha? Hur skall ni hantera sådana reaktioner?

Därefter lägger ni muffinsen i korgar och beger er till en plats där det kan tänkas passera människor. När muffinsen är slut eller tiden har dragit iväg så återvänder ni till scoutlokalen för vidare reflektion och diskussion. Vad hände och hur kändes det?

Säkerhet

Ugnar och allt som varit däri är riktigt varma. Om en brännskada mot förmodan skulle uppkomma, kom ihåg att hålla handen (eller var brännskadan nu är) i fingervarmt vatten under minst 15 minuter.

 

Material

Ingredienser till muffins. Muffinsrecept finns i nästan alla böcker med bakningsrecept, samt på Internetsidor.

Muffinsformar

Utrustat kök

Gruppstorlek
Åldersgrupp
Tidsåtgång