Natt i Moskva

Ett reflexljusspår med en twist.

‹ Tillbaka
Instruktioner

Natt i Moskva funkar närsomhelst så länge det är mörkt. Man kan gärna hitta på en liten agenthistoria, typ "ni är på spionuppdrag och måste hitta ett kodat meddelande, men för att lyckas måste ni akta er för de hemliga agenterna som smyger omkring och försöker stoppa er".

Häng ut reflexer med bokstäver på som blir ett långt ord (10-12 bokstäver). Man kan hänga ut några extra reflexer utan bokstav också.

OBS! Göm och häng dem lite svårt för annars blir de klara för fort (det beror såklart även på hur många ledare som är agenter och hur effektiva de är). Om ni har svårt att få ihop ledare så kan man kanske låna in några skumma Utmanare eller sistaårs-äventyrare! Tips är att hänga ut reflexerna medan det är ljust ute. Jag skickar ett papper till dig som vi hade (då gjorde vi chiffer av siffror för att göra det lite svårare) och du kan ju ändra hur du vill!!

Patruller med 3-4 scouter som måste hålla ihop hela tiden. De får varsin påse med ca 20 silverklumpar (silverfärgade kastanjer). Vanliga ficklampor, inte pannlampor.

-Innan patrullerna ger sig ut på bokstavsjakt går ledarna, klädda i mörka kläder utan reflexer, iväg och gömmer sig lite. Sedan gäller det för patrullerna att hitta alla bokstäver samtidigt som de mystiska ledarna smyger omkring.

Om en ledare lyckas nudda en scout måste patrullen stanna och böta t ex 3 silverklimpar.

När tiden är ute samlas man och räknar poäng, t ex 1 poäng/bokstav, 5p för rätt ord och 1p/silverklimp man har kvar i påsen.

Ekkullen (Knopkullen) ute på fältet är lagom stort område och bra med träd och gömställen och det kan vara bra med en eldplats där en ledare stannar som kan hjälpa patrullerna om de blir förvirrade eller kommer bort från varandra. Sist hängde jag en reflexväst längst bort så att scouterna säkert visste var området slutar. Man måste hänga några reflexer ganska svårt så att det inte går för fort att hitta dem.

Material

Reflexer med bokstäver

Ficklampor för dem som inte har

Gruppstorlek
Tidsåtgång
Typ