Superhjältehälsning - från Terminsprogram Upptäckare Samarbete och omvärlden

Mötet genomförs lättast inne men det går givetvis också bra att ställa iordning bord ute. Det viktiga är att scouterna har ett bra ställe att sitta på så att de kan måla/skriva

‹ Tillbaka
Instruktioner

Superhälsningen

Scouterna får i uppgift att skicka ett kort/teckning samt ett litet kort brev till en person som han/hon tycker har hjälteegenskaper. Kortet kan till exempel skickas till farmor, pappa, en lärare, en kompis, vår stadsminister eller en artist. Det viktiga är att scouterna får möjlighet att fundera på vad de uppskattar hos andra människor och också möjlighet att formulera detta. Skriv gärna ett exempelbrev som scouterna kan använda sig av (se bilaga).

Låt scouterna tillverka sina egna kort och kuvert. Se till att det finns mycket material som de kan använda sig av i sitt skapande. Hjälp också scouterna att få tag på adressen till sin hjälte.

När alla är klara med sina kort samlas ni i en ring. Fråga om någon vill berätta vem de valt att skicka sitt kort till. Var noga med att det kommer fram varför han/hon valt att skicka kortet till just denna person.

Utse någon ut varje patrull som blir ”brevbärare” och som får i uppgift att posta korten på väg hem från mötet

Varför

Syftet med mötet är att scouterna ska få möjlighet att reflektera över vad de uppskattar hos andra människor och också möjlighet att uttrycka denna uppskattning.

Material
  • Olikfärgade lite tjockare papper, saxar, tidningar, stämplar, kritor, tuschpennor, kuvertmall (vanligt kuvert som är uppvikt), lim, paljetter med mera
  • Dator med internetuppkoppling så att ni kan hjälpa till att få fram adresserna.
  • Frimärken

Om ni vill och har möjlighet kan nu skriva ut några ritmallar på superhjältar eller andra figurer. Ibland är det barn som inte känner sig så kreativa och ”bara” vill färglägga en bild. På http://ritmallar.net/serier-spel-tv/superhjältar/2/ kan du skriva ut ritmallar.