Välkommen till Aktivitetsbanken!

Här hittar du aktiviteter att använda i scoutprogrammet och även i andra sammanhang. Vill du själv bidra med någon aktivitet eller undrar något kan du maila till aktivitetsbanken@scouterna.se

 

Aktivitetsbanken har flyttat till en ny plattform, efter tekniska problem. Vi arbetar under 2020 med att uppdatera, återställa och förbättra funktionaliteten. Har du input kring önskad funktionalitet, skicka även det till aktivitetsbanken@scouterna.se

No front page content has been created yet.
Follow the User Guide to start building your site.
Visar 1 - 20 av 29 aktiviteter
Scouterna får lära känna stormköket och laga mat på egen hand. Stekta äpplen är en enkel maträtt att få börja med själva i patrullen.
Gruppstorlek: 1-8 persÅldersgrupp: 8-10 år Spårarscout, 10-12 år UpptäckarscoutTidsåtgång: 30 min - 1 timmeMålspår: Aktiv i gruppen, ProblemlösningTyp: Matlagning
För att scouterna ska få öva samarbete och problemlösning samtidigt som de får uppleva att det även i friluftslivet går att lyxa till det med efterrätt.
Gruppstorlek: 1-8 persÅldersgrupp: 10-12 år Upptäckarscout, 12-15 år ÄventyrarscoutTidsåtgång: 1-2 timmarMålspår: Fantasi och kreativt uttryck, ProblemlösningTyp: Matlagning
Att baka tårta kräver samarbete om det ska bestämmas vilken tårta som ska bakas och om alla ska hjälpa till.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 pers, 16 eller flerÅldersgrupp: 12-15 år Äventyrarscout, 15-19 år UtmanarscoutTidsåtgång: 1-2 timmarMålspår: Fantasi och kreativt uttryckTyp: Matlagning
För att träna scouterna att förstå olika roller i en grupp samt att olika människor har olika förutsättningar.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 persÅldersgrupp: 15-19 år Utmanarscout, 19-25 år Roverscout, LedareTidsåtgång: 30 min - 1 timmeMålspår: Egna värderingar, Förståelse för omvärldenTyp: Matlagning
Parullen utvecklas och upptäcker nya sidor av varandra och sig själva, sidor som sällan syns när patrullen får kommunicera på vanligt sätt.
Gruppstorlek: 1-8 persÅldersgrupp: 15-19 år UtmanarscoutTidsåtgång: 1-2 timmarMålspår: Problemlösning, RelationerTyp: Diskussion, Matlagning
Lär er om hajkmat och förbered tillsammans inför en hajk.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 persÅldersgrupp: 12-15 år Äventyrarscout, 15-19 år UtmanarscoutTidsåtgång: Flera dagarMålspår: Känsla för naturen, Ta hand om sin kroppTyp: Matlagning
En god efterrätt över öppen eld, som även är ett kul pyssel.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 persÅldersgrupp: 8-10 år Spårarscout, 10-12 år Upptäckarscout, 12-15 år ÄventyrarscoutTidsåtgång: 30 min - 1 timmeMålspår: Fantasi och kreativt uttryckTyp: Matlagning
Ett lyckat scoutmöte i sin enkelhet där scouterna får öva på matlagning utomhus samt får uppleva skogen på kvällstid.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 pers, 16 eller flerÅldersgrupp: 8-10 år Spårarscout, 10-12 år UpptäckarscoutTidsåtgång: 30 min - 1 timmeMålspår: Aktiv i gruppen, Känsla för naturenTyp: Matlagning
Scouterna får kombinera en klassisk eldningsaktivitet med problemlösning i form av skattjakt!1
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 persÅldersgrupp: 10-12 år Upptäckarscout, 12-15 år ÄventyrarscoutTidsåtgång: 30 min - 1 timmeMålspår: Ledarskap, ProblemlösningTyp: Matlagning
Testa er och scouternas kreativitet under en Mästerkockshajk.Scouterna får vara med på en hajk där maten står i fokus.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 persÅldersgrupp: 12-15 år Äventyrarscout, 15-19 år Utmanarscout, 19-25 år RoverscoutTidsåtgång: 30 min - 1 timmeMålspår: Aktiv i gruppen, Fantasi och kreativt uttryckTyp: Hajk, Matlagning, Utomhus
Att visa hur kemikalier från jordbruk förflyttar sig genom ekosystem och varför det är skadligt för miljön.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 pers, 16 eller flerÅldersgrupp: 12-15 år Äventyrarscout, 15-19 år UtmanarscoutTidsåtgång: 30 min - 1 timmeMålspår: Kritiskt tänkande, Känsla för naturenTyp: Matlagning, Planering
Det är kul att äta något som ni hittat själva och tillagat och enklare rätter som nässelsoppa och svampsmörgås hinner ni med att göra på scoutmötet.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 pers, 16 eller flerÅldersgrupp: 8-10 år Spårarscout, 10-12 år Upptäckarscout, 12-15 år Äventyrarscout, 15-19 år Utmanarscout, 19-25 år RoverscoutTidsåtgång: 30 min - 1 timmeMålspår: Aktiv i gruppen, Känsla för naturenTyp: Friluftsliv land, Matlagning, Utomhus
Den här aktiviteten stärker samarbetet inom patrullen och ger möjlighet till att reflektera kring hur samarbetet fungerat.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 persÅldersgrupp: 8-10 år SpårarscoutTidsåtgång: 2-3 timmarMålspår: Aktiv i gruppen, Självinsikt och självkänslaTyp: Matlagning
Planera, komma överens och samarbeta i patrullen och jobba med fantasi och kreativt uttryck i matlagningen på hajken.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 persÅldersgrupp: 12-15 år Äventyrarscout, 15-19 år UtmanarscoutTidsåtgång: 2-3 timmarMålspår: Fantasi och kreativt uttryck, ProblemlösningTyp: Matlagning
Öva eldning. Scouterna får prova att det går att baka bröd på öppen eld, man kan slippa bära med sig bröd när man hajkar.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 persÅldersgrupp: 12-15 år Äventyrarscout, 15-19 år UtmanarscoutTidsåtgång: 30 min - 1 timmeMålspår: Aktiv i gruppen, Känsla för naturenTyp: Matlagning
Ger möjlighet till eftertanke och reflektion om vilken mat vi äter och vad den kommer i från, samt vilken mat lämpar sig för att ta med på hajk.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 persÅldersgrupp: 10-12 år Upptäckarscout, 12-15 år Äventyrarscout, 15-19 år UtmanarscoutTidsåtgång: 2-3 timmarMålspår: Aktiv i gruppen, ProblemlösningTyp: Matlagning
Öva eldning genom att laga en smaskig lunch eller middag på glöd. Krävs en ordentlig brasa så scouterna får öva ordentligt på att hitta ved och såga/hugga.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 persÅldersgrupp: 10-12 år Upptäckarscout, 12-15 år Äventyrarscout, 15-19 år UtmanarscoutTidsåtgång: 2-3 timmarMålspår: Aktiv i gruppen, Känsla för naturenTyp: Matlagning
Öva på samarbete, problembaserat lärande, fantasi och kreativitet, samt att rädslan för att laga mat utomhus minskar.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 persÅldersgrupp: 12-15 år Äventyrarscout, 15-19 år Utmanarscout, 19-25 år RoverscoutTidsåtgång: 30 min - 1 timmeMålspår: Aktiv i gruppenTyp: Matlagning
För att scouterna ska lära sig hantera eld och träna på att samarbeta.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 persÅldersgrupp: 10-12 år Upptäckarscout, 12-15 år ÄventyrarscoutTidsåtgång: 30 min - 1 timmeMålspår: Känsla för naturenTyp: Friluftsliv land, Matlagning, Utomhus
Att lära sig om andra kulturer genom maten. Väv in reflektion och diskussion i samband med måltiderna för att fördjupa förståelsen för matkultur världen över.
Gruppstorlek: 1-8 pers, 8-15 pers, 16 eller flerÅldersgrupp: 8-10 år Spårarscout, 10-12 år Upptäckarscout, 12-15 år ÄventyrarscoutTidsåtgång: 30 min - 1 timmeMålspår: Aktiv i gruppen, Förståelse för omvärldenTyp: Diskussion, Matlagning, Samhällsengagemang