Action on Body Confidence & En annorlunda berättelse

Detta är en del av programmet från Jamboree22, använd det som inspiration eller nyttja det i sin helhet. Anpassa det gärna efter gruppens förutsättningar. 

I världen Blink är ett lyckligt liv det allra viktigaste. I världen bor Blinerna som gör alla val för att de själva ska vara så lyckliga som möjligt. Ibland innefattar det små saker och ibland stora livsviktiga val. Alla bor därför precis som de vill där de vill. För någon är lycka att sova i en hängmatta och för en annan att bo i en luftballong. I Blink är allt möjligt så länge det gör en lycklig.

Kan vi lära oss av Blinerna?! I vår människovärld finns det många som pratar om det ”ideala utseendet” (Utseendemyten) som definieras av samhället. Utseendemyten kan variera över världen – exempelvis är idealet i en del samhällen att flickor ska vara smala, solbrända och ha stora bröst, medan det i andra samhällen anses fint att ha ljus hy. Globalt sett känner sig människor, både unga och äldre, en stark press från media, vänner, familj och andra att uppnå sina samhällens ideala utseende. Vi kallar det utseendemyten eftersom det faktiskt är omöjligt att uppnå alla aspekter av det ideala utseendet – och i verkligheten finns det många sätt att vara vacker på. 

 

Action on Body Confidence & En annorlunda berättelse

Instruktioner och information finns i den bifogade filen.