Gourmetutmaningen

Öva på samarbete, problembaserat lärande, fantasi och kreativitet, samt att rädslan för att laga mat utomhus minskar.
Gourmetutmaningen

Två lag ger varandra tre obligatoriska ingredienser var, som måste finnas med i menyn. Varje lag ska skapa en trerättersmeny åt varandra. Lagen måste använda fantasi och kreativitet och ta hänsyn till matallergier och specialkost. Vid ett speciellt klockslag presenteras den färdiga måltiden för det andra laget.

 

Att tänka på

Öka svårighetsgrad genom att utelämna alltför uppenbara matvaror. Det skapar kreativitet! (Ta till exempel bort kanelen om ni ska skapa en efterrätt med äpplen.)

  • De tre obligatoriska ingredienserna
  • Ett skafferi med blandade basvaror
  • Kokkärl
  • Grytor
  • Stekjärn
  • Murrikka
  • Reflektorugn
  • Köksutrustning
  • Yxa
  • Såg
  • Tändstickor
  • Ved