Jättelek

Samarbeta i patrullen. Att leka och ha roligt tillsammans. Se ett gamalt spel på ett nytt sätt. Aktiviteten togs fram till alla scouters läger Vilda 2014.
Jättelek

Skapa ett lekland, eller spelområde där ni har (eller bygger efter hand med hjälp av scouterna) spel och lekar fast i Jätteformat! Det här är några exempel:

Jätteplockpinn - nu pratar vi inte om den "stora" varianten som finns på många bensinmackar, utan plockepinn gjort av slanor som är målade. (behövs slanor eller stora runda pinnar, samt målarfärg).
- här måste man hjälpas åt för att få loss några pinnar. Koordination och samarbete måste vara på topp!

Jätteyatzy - Bygg jättestora tärningar av skummgummi, skumplast eller plywood. tärningarna rullas en i taget, för det är svårt att göra en kopp stor nog :).

Jättejenga - av lagom stora bräder som är välputsade så att scouterna slipper stickor i fingrarna. Tänk på säkerheten och skapa inte Jengabitar som blir så stora att de skadar scouterna när de faller. En pall eller två kan vara bra att ha för att nå upp att lägga på tornets topp.

Jätte Fia med knuff - Bygg upp spelplanen, antingen med målade bitar av plywood, eller med hjälp av surrgarn och tältspik. Scouterna själva är pjäser - använd mössor i fyra färger så att man vet vilken spelpjäs som är vilken.

Jättesänkaskepp - Gör två lika dana rutnät med hjälp av surrgarn och tältspik. Gör markörer genom att tejpa svart eltejp på hajkbrickor eller plywoodbitar, eller printa/rita och lägg i plastfickor. Markörerna ska vara siffror på ena sidan och bokstäver på andra så att man vet vilken ruta som menas.
Bygg nu en enkel ställning med två trefötter eller pålar slagna i marken med rep mellan som man hänger en pressenning över. Gör presseningsställningen större än själva spelplanerna så att man inte kan se och fuska.
Ha en förteckning över hur "båtarna" ser ut, hur många rutor de tar och vilken form de har. Nu kan antingen scouterna agera båtar (en per ruta) eller så har ni gjort båtmarkörer i plywood etc. Nu är det bara att satsa på "träff" och hoppas att ni inte får "bom"!

Beror på vilka lekar/spel ni välljer