Matlagning med olika roller

För att träna scouterna att förstå olika roller i en grupp samt att olika människor har olika förutsättningar.
Matlagning med olika roller

Köp in mat till en middag som är lämplig för gruppen att tillaga. Tänk gärna in många olika moment.

Ge inget recept utan låt scouterna vara kreativa och lösa utmaningen själva.

Varje scout får en lapp med en rollbeskrivning som den ska hålla för sig själv. Olika roller kan exemplevis vara en sinnesstämning (arg, pessimist, uttråkad, glad, positiv etc), en egenskap (kreativ, konservativ, sportfåne, tävlingsinriktad, besserwissern, pedagogen) eller så kan ni jobba med olika funktionsnedsättningar (blind, döv).

Maten lagas under rollspel för att sedan intagas. Efter middagen är det viktigt att ha en reflektionsrunda där alla får berätta vilken roll de hade samt berätta lite hur det kändes att ha den rollen.

Att tänka på

Om ni väljer att ha med funktionshinder får det inte bli löjeväckande och alltför flamsigt.

Säkerhet

Kolla allergier innan och undvika exempelvis nötter.

 

Lappar med olika rollbeskrivningar, ingredienser till en lagom måltid, ett kök med utrustning.