Scout i Test

Populära tv-programmet Bäst i test kommer nu i en ny version: Scout i test!

Scout i Test

Välj ut de uppdrag som passar din avdelning bäst beroende på hur mycket tid ni har på er. Välj också om de ska utföras av en hel patrull eller av en patrullmedlem, det som passar Spårare att göra i grupp kan vara roligt för en Utmanare att göra en åt gången, precis som i tv-programmet.

Skriv ned uppdraget (inte materiellistan eller extrainstruktionerna) på ett blankt papper med skrivmaskinsstil och lacka igen med rött lack eller knyt rött sidensnöre runt. Du behöver ett nytt, igenlackat uppdragspapper per patrull som ska göra uppdraget.

Förbered uppdragen så att patrullerna inte kan se en annan patrull utföra ett uppdrag, eller se något annat avslöjande i förväg. Tidtagarur, måttband, penna, papper behöver finnas tillhanda på varje kontroll utöver den materiel som listas för respektive uppdrag. Förbered protokoll för varje uppdrag.

Minst fyra ledare är David Sundin dagen till ära och håller i uppdragen. Ett blank ansiktsuttryck, ett tidtagarur/mobil, helst blå kavaj samt mustasch gör mannen! En ledare är Babben Larson med gotländsk dialekt. David Sundinarna ska inte avslöja mer om uppdraget än det som står i brevet om det inte är alldeles nödvändigt om en patrull fastnar. Kreativitet och att tänka utanför boxen är inte bara tillåtet utan uppmuntrat! Patrullerna behöver inte använda det framlagda materielet om det inte står så uttryckligen i uppdragsbrevet. Poängen avslöjas inte efter varje uppdrag utan skrivs upp på David Sundinarnas protokoll och räknas ihop av Babben på slutet.

Förbered ett passande pris för den patrull som lyckas få ihop mest poäng på slutet. ”Passande” i det här sammanhanget kan, om ni nu inte kan ordna en guldbyst av Baden Powell,  vara ett inramat foto av ledarna med deras autografer på baksidan, en klase bananer eller någon gammal relik från scoutlokalens dammigaste förråd.

Skapad av Anna Maria Björklund

Tidtagarur, måttband, penna, papper

Material till de uppdrag ni väljer att använda